Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
Hotel Molinos de Fuenteheridos
8

Hotel Molinos de Fuenteheridos


Sierra de Aracena

In the mountains of the Sierra Morena within the province of Huelva we have found this antique olive mill which is transformed to a lovely small scaled boutique hotel.

The hotel is located on a piece of land of 10.000 square meters and is a perfect spot for those who are looking for tranquility or nature lovers who can appreciate a stay in a beautiful accommodation.

The 10 rooms are spacious and decorated with modern furniture. Delicious beds will make sure you will sleep like a baby.
Some rooms offer the possibility of a jacuzzi so that you tired legs will find some rest after a tiring hike in the natural park.

The mornings start with a breakfast which is famous and an excellent moment to discuss your plans for the day.
This can be an active day or you choose to schedule just to relax today at the borders of the salt water swimming pool.

For dinner you have to go out, unfortunately there is no restaurant within the hotel. But there are some interesting options in the nearby village of Jabugo, which is famous for its smoked hams.

Molinos de Fuenteheridos is a is a nice hotel which you wouldn´t expect on a place like this but which you will appreciate for sure.

Cons:
• Hotel is not pointed out very well but no worries, with our exact route description you certainly will find it.
• No restaurant in the house.

Pros:
• Nice styled hotel in which you will recognize the olive mill what is once was.
• Very nice and helpful staff.
• Centrally located so excellent spot for several daytrips.
• Very good and tasteful breakfast.Hotel Molinos de Fuenteheridos

facilities

Hotel

- There is no restaurant.
- Bar.
- Pool.
- Garden.
- Free Wi-Fi.
- English speaking.
- Children are welcome.
- Facilities for disabled persons.
- No lift.
- Pets are not allowed.
- Hotel has its own parking (free).
- Hotel is situated just outside the small village of Fuenteheridos.

Rooms

Each room is equipped with air conditioning, heating, TV and internet.
Fully equipped bathrooms.
Hotel has 10 rooms: standard double rooms and double rooms with jacuzzi.Hotel Molinos de Fuenteheridos

rates, terms & conditions

Note!! Stated prices are recommended prices, depending on the period the prices can be higher or lower. Ask us about the correct price.

Standard double roomPrice from€ 85
Deluxe double roomPrice from€ 97

Prices are:
- including breakfast
- including 10% VAT

Cot 0-2yrs: free
Extra bed: € 26,75

Cancellation policy:
No charge if booking is cancelled 48 hours or more prior to the arrival date. In case of cancellation within 48 hours prior to the arrival date, or when the reservation is not used without cancelling, you will be charged for one night’s stay.


Hotel Molinos de Fuenteheridos

surrounding area

Sierra de Aracena
Aracena is een klein stadje gelegen aan de rand van de Sierra de Aracena, ten noord-westen van Sevilla in de provincia Huelva. De dorpskern is historisch en biedt vele eeuwen oude monumenten dus absoluut een bezoekje waard. Vergeet daarbij niet binen te lopen in de 15e eeuwse Gothische kerk Nuestra Señora del Mayor Dolor.
Ook kan de attractie van het dorp worden bezocht, nl. de grotten. Deze heet ´La Gruta de las Maravillas´ en ligt middenin het dorp. Deze is pas in de 20e eeuw ontdekt en is één van de grootste van Europa. Er zijn 4 onderaardse meren en een dozijn grotten met kalkformaties in diverse kleuren.

Alájar, een klein dorpje in de Sierra de Aracena, ten noord-westen van Sevilla in de provincie Huelva, met witte huizen, kronkelige met keitjes geplaveide straatjes, met talrijke barretjes en restaurantjes.
De naam Alájar komt van het Arabische woord ´steen´, genoemd naar de steile rots die uitzicht geeft op het dorp met zijn 900 inwoners. Op de top van de ruige steile rots staat een klooster uit de 16e eeuw.

Culinair
Dit is het gebied van de Iberische hammen komend van de varkens welke met eikeltjes gevoederd worden! Bezoek het dorp Jabugo om deze te proeven: de jamon ibérico of pata negra.

Cultureel
Een andere grote aanrader is om de mijnen van de Ríotinto te bezoeken. De Minas de Ríotinto waren tussen 1873 en 1955 in Engelse handen, de mijnen zijn nu bijna uitgeput. Van de oorspronkelijke 17.000 arbeidsplaatsen zijn er nu nog circa 500. De mijnbouw die boven de grond plaatsvond heeft grote schade aan het landschap berokkend en enorme kraters in het landschap achtergelaten. De mijnen hebben een toeristische bestemming gekregen, nl. een themapark dat draait om de mijnbouw. Het volgende is te bezichtigen: een mijnmuseum, twee gigantische kraters, een (Engelse) villawijk en een spoorbaan. Ook een rit in antieke treinwagons door het bijzondere landschap is onvergetelijk. Wel van te voren reserveren, of bij het mijnmuseum in het dorp.

Familie
Voor kinderen zijn de grotten van Aracena erg leuk en de mijnen van de Ríotinto een must!
Richting Sevilla, in het plaatsje El Castillo de las Guardas is een safaripark te vinden, het Reserva Natural Sevilla. Met eigen auto of een treintje kunnen o.a. leeuwen, olifanten, giraffes en neushoorns bekeken worden. Een deel van het park is ook te voet te bekijken, zoals de kangaroetuin.
Ook de plek waar Columbus vandaan vertrok op zijn ontdekkingsreizen, zijn een aanrader voor families. Deze zijn te vinden in Huelva aan de overkant van de riviermonding in Palos de la Frontera. Aan de Muella de las Carabelas liggen de replica´s van de boten, op ware grootte, waarmee Columbus zijn eerste reis ondernam. De boten zijn te bezichtigen.
Sevilla kan bezichtigd worden met een dubbeldekker. Met een cruiseschip kan een tochtje gemaakt worden over de rivier de Guadalquivir.
In het centrum van Sevilla is het Parque María Luisa leuk om duiven te voeren, een fiets te huren of een ritje per paardenkoets te maken.
Qua musea is het koetsenmuseum leuk voor kinderen.
In Sevilla zelf ligt het grootste en meest bezochte pretpark van Andalusië, het Isla Mágica, op het EXPO-terrein van Sevilla. Achtbanen, wildwaterbanen, rollercoasters en veel meer attracties.
Het waterpark Guadalpark is ook in de warme maanden een mooie plek om af te koelen. Spectaculaire glijbanen, jacuzzi, een black hole en diverse zwembaden zijn te vinden in dit park.

De volgende dorpjes/steden in de omgeving zijn een bezoekje waard:
Jabugo:
Jabugo ligt in de Bergen van de Sierra de Aracena en staat bekend om zijn rauwe ham, jamón ibérico of de pata negra. De varkens worden hier gevoederd met eikeltjes (bellotas) uit het bos wat de typische smaak van de rauwe ham levert. Ook vindt hier het drogingsproces van de hammen plaats. Het constante microklimaat zorgt ervoor dat de hammen een perfecte en constante kwaliteit hebben.

Huelva:
Huelva hoort niet in het rijtje mooiste steden van Andalusië. Het is een drukke havenstad, een beetje vervallen en ondanks de rijke geschiedenis zijn er weinig monumenten te vinden. Eén van de leukste bezienswaardigheden is de plek waar Columbus vandaan vertrok op zijn ontdekkingsreizen aan de overkant van de riviermonding in Palos de la Frontera. Aan de Muella de las Carabelas liggen de replica´s van de boten, op ware grootte, waarmee Columbus zijn eerste reis ondernam. De boten zijn te bezichtigen.
Hier vlakbij ligt ook La Rabida, een franciscanenklooster aan de oever van de rivier de Río Tinto. Hier bereidde Columbus zijn eerste reis voor. Er worden rondleidingen gegeven door een monnik waar de nadruk ligt op Columbus en niet op het kloosterleven.
Daarnaast kunnen de stranden van Isla Cristina worden bezocht.


 
  back